7 Mayıs 2011 Cumartesi

Oyun Planı Örneği (1)

Oyun Planı 1


OYUNUN ADI: Öt Kuşum Öt

YAŞ GRUBU: 5-6

GELİŞİM ALANI: Dil Alanı

Amaç ve Kazanımlar:

Amaç 1. Sesleri ayırt edebilme
Kazanımlar
1. Sesin kaynağını söyler.

Amaç 2. Konuşurken sesini doğru kullanabilme
Kazanımlar
3. Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar.


UYGULAMA

Isındırıcı Oyun(Ne Sesi?):
Oyun için sandalyelere oturulur. Çocuklar gözlerini kapatırlar. Bu sırada çocuklara çeşitli sesler dinletilir. (anahtar sesi, alkış, kapı çalma, cama vurma yada hayvan sesleri) bu seslerin neye ait olduğu tahmin etmelerin istenir. Sesler hızlı yavaş, ince-kalın vb. şekillerde çıkarılarak oyun zenginleştirilir.

Esas Oyun: (Öt Kuşum Öt):
Çocukların halka olmaları istenir ve öt kuşum öt oyununa geçilir. Bir ebe seçilir. Ebenin gözleri mendille bağlanır. Öğretmenin işaret ettiği bir çocuk kalkar, ebenin yanına gelir. Öğretmen çocuk geldiğinde öt kuşum öt diyerek ses çıkarmasını sağlar. Ebe çocuğu sesinden tanırsa, ebelikten kurtulur, soran çocuk ebe olur. Ebe bilemezse, ebeliği sürer.

Dinlendirici Oyun(Maske Tak):
Çocukların öt kuşum öt oyunundan sonra yine daire şeklinde kalmaları istenir. Öğretmen değişik hayvan maskeleri getirip dairenin ortasına koyar. İsteyen çocuklar ikişer ikişer gelerek istedikleri bir hayvan maskesini takarlar. Yüzleri birbirine dönük olarak taktıkları maskedeki hayvanın sesini taklit ederler. Oyun bu şekilde çocukların isteğine göre sürdürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder